9 Ekim 2012 Salı

Granit Seramik Karo Döşerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Granit seramik karolar çok düşük su emme özelliği olan yüksek mukavemetli seramik karolardır. Bu seramik karoların kaplanması sırasında C2 sınıfı yüksek performanslı yapıştırıcılar kullanılması gerekir. C1 sınıfı standart seramik yapıştırıcılar granit seramik karolar için yetersiz kalmaktadır.
Bir önemli nokta da kullanılacak çelik tarağın 8x8x8 ya da 10x10x10 mm ölçülerinde çelik dişli tarak tercih edilmesi gerekir. Bu ölçülerden düşük ölçülere sahip çelik taraklı malalar uygun değildir.
b 115291 rijit karo ve plaka yer kaplamalari1 Granit Seramik Karo Döşerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kullanılacak yöntemin kombine yöntem tercih edilmesi pek çok açıdan büyük avantaj sağlar ve uzun ömür elde etmeye yardımcı olur.
Yatay yüzeylerde sağlam ve düzgün bir şap katmanı sağlanmalı, düşey yüzeylerde ise sağlam ve düzgün, en az 400 dozlu ve kireç katılmadan hazırlanmış bir sıva gereklidir. Yapıştırıcı ile yüzey arasındaki kuvveti artırmak için astar kullanılabilir.
Ayrıca kenar ve köşelerde granit seramik karoları kesmek gerekebilir. Granit seramik karolar manuel seramik kesme makineleri ile değil, elektrikli sulu seramik kesme makineleri ile kesilmelidir.
yp2 bayilik img 821 300x211 Granit Seramik Karo Döşerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Son olarak bir püf noktayı sizlerle paylaşalım. Granit seramik karoları yapıştırma esnasında tokmaklamak gerekir. Kullanılacak tokmak plastik ya da ahşap olabilir. Tokmak özellikle plastik ise rengi beyaz olmalıdır. Aksi halde karo yüzeyinde leke oluşturabilir. Tokmak ya da herhangi bir başka nedenle uygulama sırasında karolar üzerinde oluşan istenmeyen lekeleri çıkarmak için özel kimyasal leke çıkarıcılar vardır. Uygulamaya geçmeden önce bunlardan bir tane almak ve leke oluşur oluşmaz basit bir sünger ile temizlemek kalıcı lekeler oluşmasını engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder